Tandem Tedavisi (tandem siklus)
- Home
- Tedavilerimiz
- Tandem Tedavisi (tandem siklus)
- Yumurta Donasyonu
- Sperm Donasyonu
- Embriyo Donasyonu
- Mikro TESE (TESA -TESE)
- Tüp bebek
- PGT – Preimplantasyon Genetik Tanı
- Azospermi
- Mikroenjeksiyon
- Aşılama Tedavisi
- IMSI
- Serum Tedavisi
- Tandem Tedavisi
- Microsort Yöntemi
- Sperm Chip (Fertile Plus)
- Ovulasyon İndüksiyonu
- Vajina Estetiği (Labioplasti)
- Kızlık Zarı Dikimi
- “Dondurma” İşlemleri
Tandem Tedavisi (tandem siklus)
Tandem tedavisi kadın nedeniyle kaynaklanan kısırlık faktörlerinde kullanılan, donörlerden alınan sağlıklı yumurtaların yanı sıra, kadının kendi yumurtalarını da kullanma imkanı sunan bir yöntemdir. Bir tandem döngüsünde hastanın doğal yumurtalarının etkili olmaması durumunda, yumurta donöründen bir rezerv alınması planı içermektedir. Tandem tedavisi, günümüzde doğurganlık tedavileri arasında yüksek bir popülerlik kazanmaktadır.
Tandem tedavisi kimler için uygundur?
Kadınlarda birçok problemden ötürü kısırlık meydana gelebilmektedir. Yumurtlama ile ilgili olanlar, bu nedenlerin en başındadır. Ne yazık ki, işlevsiz bir yumurtlama sonucunda embriyo oluşmayacağı için hamilelik de negatif olacaktır. Tandem yöntemi, hamilelik için kendi yumurtalarını kullanma olasılığını en iyi şekilde vermek isteyen kadınlar için uygundur.
- İleri yaşta olan,
- FSH hormonu yumurtlama için yeterli olanlar,
- Düşük yumurtalık rezervine sahip olanlar,
- Yumurta hücreleri, döllenmeye olumlu yanıt vermeyen kadınlar için tandem tedavisi iyi bir tercih olacaktır.
Tandem tedavisi nasıl uygulanmaktadır?
Tandem tedavisi kadının kendi yumurtalarının, donmuş donör yumurtaları ile aynı döngüde bir yedek plan olarak eşsiz bir kombinasyon halinde sunulmasıdır. Eğer kadının kendi yumurtalarının yeterli olmaması durumunda, donör yumurtalarla yapma esnekliği sağlar. Bir tandem tedavisinde donör yumurtalarını kullanmak ilk tercih değildir. Bu yumurtalar, yedek planın bir parçasıdır ve sadece hastanın yumurtalarını kullanarak hamilelik yapma olasılığı olmadığında kullanılmaktadır.
Tandem tedavisinin aşamaları şu şekilde gelişecektir:
Yumurtaların uyarılması:
Kadının kendi yumurtalarını kullanabilmesi için, öncelikle yumurtalık kalitesinin ve sayısının arttırılması gerekmektedir. Gerek duyuluyorsa, bunun için birtakım hormon hapları ve enjeksiyonları kullanılmalıdır.
Yumurtaların toplanması:
Yumurtlama günü belirlenince, beklenen tarihten yaklaşık olarak 36 saat önce yumurta çatlatma iğnesi adı verilen bir ilaç daha kullanılır. Bu işlem sonrasında yumurtaların toplanma aşaması başlar. Yumurtalar, küçük bir cerrahi operasyon eşliğinde toplanmaktadır. İnce bir iğne ile yumurtalara erişilir ve aspirasyon yapılarak alınır.
Spermin alınması:
Döllenme için gerekli olan sperm, yumurtaların toplanma aşamasıyla birlikte eş zamanlı olarak alınmalıdır.
Döllenme:
İlginizi çekebilir: Döllenme Nedir, Nasıl Oluşur?
Sperm ile yumurta hücreleri laboratuvar ortamında klasik veya mikroenjeksiyon yöntemiyle döllenmeye çalışılır. Klasik yöntem, yumurta ve spermin aynı yerde bulundurulmasıyla; mikroenjeksiyon ise her bir yumurta hücresinin içerisine sperm enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir.
Neymiş bu yöntem: Mikroenjeksiyon (ICSI)
Döllenme aşamasının gözlemlenmesi:
Kadının kendi yumurta hücreleri ile erkeğin sperminin döllenip döllenmediği birkaç gün boyunca gözlemlenir. Embriyo oluştuğu takdirde transfer işlemine, oluşmaması halinde ise tandem tedavisine geçilir.
Rahimin hazırlanması:
Bir embriyonun rahime yerleşebilmesi için, rahim astarının kalınlığının hamileliğe elverişli olması önemlidir. Eğer kadının rahim astarı yeterli düzeyde değilse, verilecek hormon takviyeleriyle birlikte rahim hazırlanmalıdır.
Tandem tedavisi:
Donör yumurta hücreleri ve erkeğin spermleri ile döllenme aşaması tekrarlanır.
Embriyo transferi:
Eğer mümkünse kadının kendi yumurtaları ile oluşan embriyo veya donörden alınan yumurta hücreleriyle elde edilen embriyolar kısa süreli bir işlemle kadının rahmine yerleştirilir. Hangi embriyoların aktarılması gerektiğine, embriyologların yönlendirmesiyle birlikte çiftin kendisi karar verecektir. Rahime aktarılan embriyoların yerleşme durumu, yaklaşık 2 haftalık bir süreç sonrasında yapılan gebelik testi ile sonuçlanacaktır.
Detaya inmek isteseniz: Embriyo Transferi Nedir?
Tandem tedavisinin avantajları nelerdir?
Bu yöntemin en büyük avantajı, düşük kaliteli yumurtalara veya düşük yumurtalık tepkisi olan kadınlara, kendi yumurtalarını kullanma şansını kaybetmeden hamilelik şansının kazandırılmasıdır.
Tandem tedavisi, bebek sahibi olmak isteyen çiftler için büyük bir zaman kazandıracaktır. Ayrıca tekrar tekrar tüp bebek döngüsünün deneneceği temel alındığında, uygun maliyetli olacağı da söylenilebilir. Tandem tedavisi gören kadınlar, klasik bir tüp bebek tedavisi gören kadınlardan daha yüksek gebelik şansına sahiptir.
Detaylı bilgi almak için iletişime geçin.
Bize yazmaktan çekinmeyin.
Telefon
+90 (533) 871 94 44
info@ivoxtupbebekmerkezi.com
Adres
Kazım Nami Duru Sk No 6, Kıbrıs / Lefkoşa 99010